Semimaraton “Las Vegas”

De ce? Pentru că traumatizat fiind de polei, gheţuşcă, fleşcăială, zăpadă nisipoasă, bălţi infantile sau la deplină maturitate aşa cum coexistă toate acestea forme ale apei în IOR, am ajuns în Constanţa şi am crezut că sunt în Paradisul alergătorilor. Străzi şi parcuri uscate. Soare. Mare. Peisaj etc.

Organizatori: Moi meme – decizie ad hoc, vezi mai sus. Evenimentul a fost larg mediatizat pe forumul meu interior.

Motivul real: S-au pronunţat mai mulţi doctori, însă părerile sunt împărţite.

Unde? Casa de Cultură, Cazino Constanţa, Str. Mircea cel Bătrân, Bd. Mamaia, Pescărie, Cazino Mamaia, Sat Vacanţă, Dacia, Casa de Cultură. Total 21,1km cu atingerea celor două cazinouri. De unde şi subtitlul Semi-maraton “Las Vegas”.

Condiţii traseu: Vânt puternic, pantă, parţial alergare pe nisip (în Mamaia), slalom printre pietoni, semafoare, maşini. Mai degrabă condiţii de trail dată fiind starea trotuarelor (gropi, bucăţi lipsă de asfalt, rădăcini de copaci). în consecinţă, mare parte a alergării s-a derulat pe străzi, însă probabil că poliţia din localitate scade din punctele de penalizare ale şoferilor dacă fac dovada scoaterii din circulaţie a unui alergător (programul “Rabla” în formă extinsă) sau măcar fac dovada că l-au stropit din cap până-n picioare în mod temeinic şi exemplar.

Participanţi: Logistica organizării evenimentului a impus limitarea numărului de participanţi la unu.

Premii: Substanţiale. Fetească Neagră şi Negru de Puricari oferite de organizatori ad libitum în seara evenimentului.

Tombolă: Să nu exagerăm!

Patrupede: La discreţie. Total opt cete. şapte dintre ele au reacţionat la vechiul truc al simulării ridicării unui obiect de pe jos. Bagaj genetic din belşug. Una dintre cete, fără memoria ancestrală a pietrelor pe spinare, a rămas dârză pe poziţii până la o exemplificare concretă a fenomenului. (Niciun animal nu a fost rănit şi nu a avut de suferit ca urmare directă sau indirectă a exemplificării.)

Martor tăcut al evenimentului: Garmin Connect.

P.S. Şi câţiva cetăţeni care în mod expresiv şi sugestiv îşi învârteau mâna în dreptul capului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook