Cros Apa Nova – 1 Aprilie 2012

Un cros care ar putea fi încadrat mai degrabă la capitolul “umorul în sport”. Orice artist de stand-up comedy ar fi invidios pe asemenea performanţe organizatorice. 🙂

Când am ajuns în Piaţă (pe la 9:45) era coadă de zeci de persoane la înscriere. Un singur ghişeu, normal! Dă-i cu glume, dă-i cu poveşti… mai dă-i cu glume… da’ coada nu mergea deloc! Ah, trebuie completată declaraţia. Pe loc, în momentul în care ajungeai la ghişeu. Nu fuseseră postate pe net să vină oamenii cu ele pregătite şi nici nu se distribuiau celor de la coadă. Aşa trebe, lasă că ştiu ei!

Ah, dar îţi trebuie buletinul! … Ba nu, nu-ţi mai trebuie, se poate fără! Sau… nu… nu trebuie pentru că sunt mulţi care nu-l au şi ce sa facem acuma?! Ok, am lămurit-o şi p-asta.

La un moment dat coada a început să treacă de la ritm de maraton la 100m plat. Mergea ca vântul. Păi, dacă se terminaseră “declaraţiile” (nu mai erau formulare), normal! Ba, iaca, s-au terminat şi numerele de concurs! :)) Las’ că suntem inventivi, scriem cu pixul pe spatele unor coli (listate) pe care le rupem în patru.

Credeţi că sunt glumele mele de 1 aprilie? Vă înşelaţi!

Bine, hai c-a trecut şi asta. Dă-i cu o încălzire, hai încă o tură pentru că e 11 fără un sfert şi încă sunt oameni la coadă de înscriere. Deh, ţi se face sete. “Puteţi să ne daţi nişte apă?” “N-avem, a venit răspunsul halucinant!” Crosul Apa Nova, deh! “Păi, alea din spate de acolo ce sunt?” “Nu se dau înainte. Numai după ce se aleargă!” Doar ca n-a completat: “Bey măgarilor, voi aţi venit aici să beţi fără să alergaţi? ‘v-ar fi ruşine!” “Da’ vrem să cumpărăm o sticlă!” “Nu se puate, v-am zis, nu mai insistaţi!”

Hai, n-om muri de sete, trecem peste… facem mişcare, ne distrăm… Hop! Hai că anunţă politia ceva! “Să nu intraţi pe carosabil că vă ia mama dreq!” Cam aşa a sunat anunţul lugubru, ameninţător şi autoritar. Ops! Oare stăm si la semafor? Om vedea…

O voce tristă şi leşinată rupe tăcerea (ăsta e animatorul) şi ne anunţă să intrăm pe carosabil! Păi, nenea de la poliţie zicea că… Băi, să vezi că ăştia sunt mână în mână cu poliţia şi odată intraţi toţi pe carosabil s-au procopsit cu 300 de amenzi! :)) Deci ăsta era mobilul adevărat al “acţiunii”. De 1 aprilie, hai să vă chemăm pe stradă că poliţia e în spate! :))

No, văd că nu taie nimeni chitanţe. Poate scăpăm…

După 15 minute de stat aiurea pe şosea fără niciun anunţ la adresa delicvenţilor, na! că se dă şi startul. Un fel de start confidenţial pe care l-au auzit vreo zece persoane, dar, dar… vorba s-a răspândit repede, ca gândul, şi uite că ne-am urnit.

Pe stradă alomeraţie (ca la orice fugăreală) şi probleme de trafic, aşa că am zis să fac o mare ghiduşie şi să o iau pe trotuar. Nu ştiu nici acum cum de nu mi-am rupt gâtul în stâlpii ăia perfizi şi spontani şi care ţuşti! apăreau în faţa ta după ce erau evitaţi în ultima clipă de cel din faţă.

În rest, alergarea în sine, placută. Când s-a mai aerisit traseul… foarte fain. Vreme ideală, chipuri cunoscute, încurajări reciproce, fun.

La sosire aveau să fie adevaratele surprize. Pentru fetele care sosiseră a venit un organizator cu o căciulă în care erau bilete. Ordinea sosirii. “Luaţi şi voi de aici!” A luat care cum a apucat. Baieţii care au văzut ce se întâmplă au îndrăznit să protesteze: “Da’ noi am sosit de nu-ştiu-când!” “Aşteptaţi, că ale voastre nu sunt gata!”

În sfârşit… premianţii au prins şi tricou (de bumbac, candidatul perfect pentru a deveni în maxim trei luni cârpă de şters praful). Cu bileţelele (ordinea sosirii) nu se ştia ce trebuie făcut. Unii primeau la sosire, alţii nu. Atunci când l-au asaltat pe cel de la ghişeul care părea că se ocupă de problemă omul era complet depăşit cu zeci de oameni călare pe el. N-am stat să văd deznodământul.

Deşi mi-a venit în minte, n-aş face o comparaţie între acest eveniment si cele organizate de club pentru că ar fi ca şi când aş compara Volga cu Ferrari sau pensionara de la 7 cu Usain Bolt şi nu vreau să fiu răutăcios. Însă, repet, mi-a răsărit în minte comparaţia. 🙂

Per total m-am distrat, alergarea a fost plăcută… ce mai, un 1 aprilie reuşit!

P.S. Pentru conformitate un gps, aici.

Foto: Alexandru Iutes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook